Iedereen houdt van pannenkoeken. En daarom hebben wij ook pannenkoeken die passen binnen diverse diëten.
De volgende dieetpannenkoeken zijn mogelijk:
- Glutenvrije pannenkoeken
- Lactosevrije pannenkoeken
- Koemelkvrije pannenkoeken
- Eivrije pannenkoeken
Glutenvrije ingrediënten:
Gluten is de naam van een groep eiwitten die, net zoals zetmeel, worden aangetroffen in het endosperm van granen. Endosperm of kiemwit is het reservevoedsel van zaden, dat voor kieming en eerste groei gebruikt wordt.
Wat mag niet: tarwe, rogge, gerst, kamut, en hiervan afgeleide producten zoals: brood, cruesli, muesli, beschuit, crackers, koek, taart, spaghetti, macaroni, vermicelli, lasagne, bami, couscous, tarwezetmeel, gort, mot, snacks zoals frikandel, kroket, nasischijf etc.
Wat mag wel: rijst, maïs, aardappelen, gierst, teff, sorghum, amaranth, tapioca, soja, maïsgriesmeel, peilvruchten, noten/zaden, groente, fruit, melk, vis en vlees zonder paneerlaag, eieren en boter.
Niet glutenvrij zijn o.a.: - uiensoep - brood
- shoarma - friet
- alles uit de frituur
Carpaccio kan zonder dressing, zonder pijnboompitjes en zonder croutons. (geen pijnboompitjes i.v.m. kruisbestuiving)
Het ijs uit onze ijsmachine is glutenvrij, de spikkels niet.
De slagroom, chocoladesaus, karamelsaus, karamelblokjes en aardbeiensaus zijn wel glutenvrij.
- serveren we de dieetpannenkoeken apart
- hebben we aparte pannen
- hebben we aparte borden
- hebben we aparte uitloopdoeken
- worden de handen gewassen voor het uitlopen
Geen 100% garantie
Omdat in de keuken wel gluten en noten aanwezig zijn kunnen wij een 100% gluten- of notenvrije gerecht niet garanderen, maar een eventuele besmetting zal minimaal zijn.